این یک سناریوی ترسناک برای هر راننده است: ناگهان یک عابر پیاده که قبلاً نامرئی بود از تاریکی بین دو چراغ خیابان یا سایه دو خودروی پارک شده بیرون می آید. محققان موسسه فناوری کارلسروهه (KIT) در حال کار بر روی روشی هستند که به کمک حسگرهای خارجی که ممکن است در کنار جاده یا سایر وسایل نقلیه باشند ، چراغهای جلو اتومبیل را با شرایط محلی تطبیق دهند.
هنگامی که شرایط روشنایی تضاد بین یک جسم و محیط اطراف آن را محو می کند ، متخصصان از آن به عنوان "اثر استتار" یاد می کنند. چشم انسان نمی تواند در این شرایط شی را درک کند. همین مورد در مورد دوربین های دوربینی خودروهای مستقل نیز صدق می کند.
چراغ جلو "Propix" (مخفف نور پیکسل پروژکتور) که چند سال پیش در موسسه فناوری نور KIT (LTI) ایجاد شد ، نقطه عزیمت دانشمندان بود. Propix می تواند توزیع نور خود را با محیط تطبیق دهد ، یعنی بعضی از مناطق را کاملاً سرکوب کند ، در حالی که دیگران روشن است.
اکنون محققان در حال پیوند دادن به Propix با دیگر سنسورهای اولتراسونیک ، رادار یا لید (استفاده از اشعه لیزر به جای پرتوهای موج) در خودرو هستند. در صورت تشخیص سنسورهای موجود در یک نقطه کور چشم یا دوربین ، چراغ جلو به صورت مستقل واکنش نشان می دهد و نقطه را روشن می کند یا چراغ را کم نور می کند. پروفسور کرنلیوس نویمان ، رئیس LTI می گوید: "با ترکیب چراغ های خیابانی ثابت با چراغهای متغیر ، دید بهینه حاصل می شود."
PIP
ورود به حالت تمام صفحه
بازی
در صورت اثر استتار ، شرایط روشنایی تضاد بین یک جسم و محیط اطراف آن را محو می کند. در ترافیک جاده ای ، این ممکن است عواقب مهلک داشته باشد. محققان KIT می خواهند با اتصال به چراغهای جلو و روشنایی خیابان ایمنی را تقویت کنند. عابر پیاده در سمت چپ بین دو چراغ خیابان به سختی قابل مشاهده است. ارزیابی تصاویر سنسور به هم پیوسته ، چراغهای با وضوح بالا را قادر می سازد تا توزیع نور را تطبیق داده و باعث شود که عابر پیاده از پس زمینه به عنوان یک طرح منفی جدا شود. برای مقایسه: زن در جلو سمت راست که از چراغ روشنایی روشنایی ندارد ، به سختی قابل مشاهده است. اعتبار: مؤسسه فناوری کارلسروهه
هدف بسیار جاه طلب تر است: کنترل Propix نه تنها اطلاعات حسگرهای مربوط به وسیله نقلیه راننده بلکه از سنسورهای موجود در وسایل نقلیه دیگر یا در کنار جاده ارائه می شود. نویمان می گوید: "این چالش شامل تعامل بین سنسورهای مختلف و چراغهای جلو است." از نظر انسانی ، دانشمندان می خواهند ماشین را به اندام های حسی اضافی مجهز کنند. نویمان توضیح می دهد: "مهم نیست که آیا فردی را می بینیم که راه خود را می بیند یا فقط مراحل این شخص را می شنویم ، اطلاعات همان است: کسی به ما نزدیک می شود." "اگر بتوانیم به طور مناسب ماشین را تجهیز کنیم ، می توانیم ترافیک جاده ایمن تر شویم."
محققان قصد دارند فناوری جدید خود را در منطقه تست بادن-وورتمبرگ برای رانندگی خودمختار که در ماه مه امسال در کارلسروهه افتتاح شد ، آزمایش کنند. پروژه OpEr (بهینه سازی دید عابران پیاده بر اساس زیرساخت های بهم پیوسته) از این رو ، نخستین پروژه تحقیقاتی اجرا شده در این زمینه خواهد بود.
نظرات شما عزیزان: